Restauratie lambrisering Villa Jongerius in Utrecht

De lambrisering met daarin opgenomen diverse meubels zijn gemaakt van notenhout in neorococo stijl. De villa is gebouwd in 1938 en gerenoveerd in 2012.

De staat van de lambrisering voor restauratie

De villa was in verval en daarmee het interieur. De afwerking van de lambrisering met daarin opgenomen kasten, radiator-ombouwen en banken was verschoten. Over de originele wasafwerking was een vernislaag aangebracht welke plaatselijk separeerde van de ondergrond.  Er ontbraken deuren, diverse laden, snijwerken, messing beslag, sleutels enz. In de loop der tijd waren er gaten gemaakt voor stopcontacten e.d.. Ook was het fineer plaatselijk losgelaten. Tevens was er veel schade ontstaan doordat de lambrisering pas laat in het bouwproces is verwijderd.

Uitgevoerde werkzaamheden

De gehele lambrisering met kasten, radiator-ombouwen en banken zijn gedemonteerd en naar ons atelier verplaatst. Daar zijn ontbrekende onderdelen bijgemaakt, waaronder de rechterdeur naast de hoekkast en diverse laden, deurtjes, beslag en snijwerk. De vernislaag met vlekken zijn verwijderd en de oude wasafwerking is hersteld. Fineer is weer vastgelijmd en gaten van stopcontacten zijn vrijwel onzichtbaar dichtgemaakt. Aan het einde van het bouwproces hebben wij alles teruggeplaatst.

Scroll naar boven