Lid A.R.A. Nederland Lid Restauratoren Nederland

Restauratie lambrisering Villa Jongerius in Utrecht

De lambrisering met daarin opgenomen diverse meubels zijn gemaakt van notenhout in neorococo stijl. De villa is gebouwd in 1938 en gerenoveerd in 2012.

De staat van de lambrisering voor restauratie:

De villa was in verval en daarmee het interieur. De afwerking van de lambrisering met daarin opgenomen kasten, radiator-ombouwen en banken was verschoten. Over de originele wasafwerking was een vernislaag aangebracht welke plaatselijk separeerde van de ondergrond.  Er ontbraken deuren, diverse laden, snijwerken, messing beslag, sleutels enz. In de loop der tijd waren er gaten gemaakt voor stopcontacten e.d.. Ook was het fineer plaatselijk losgelaten. Tevens was er veel schade ontstaan doordat de lambrisering pas laat in het bouwproces is verwijderd.

                   

Uitgevoerde werkzaamheden:

De gehele lambrisering met kasten, radiator-ombouwen en banken zijn gedemonteerd en naar ons atelier verplaatst. Daar zijn ontbrekende onderdelen bijgemaakt, waaronder de rechterdeur naast de hoekkast en diverse laden, deurtjes, beslag en snijwerk. De vernislaag met vlekken zijn verwijderd en de oude wasafwerking is hersteld. Fineer is weer vastgelijmd en gaten van stopcontacten zijn vrijwel onzichtbaar dichtgemaakt. Aan het einde van het bouwproces hebben wij alles teruggeplaatst.

 

Restauratie lambrisering en interieur kantoorvilla in Baarn

De lambrisering met trap en bordessen zijn ter plaatse gerestaureerd. De verschoten afwerking is hersteld, ontbrekende onderdelen zijn bijgemaakt, loszittende onderdelen zijn vastgezet, scheuren dichtgemaakt enz.

 

 

Restauratie stijlkamer villa in Baarn

                   

Deze stijlkamer is gemaakt van notenhout in Neorenaissance stijl, ca. 1880.  De bijenwas afwerking is hersteld, afgebroken stukken lijstwerk en plinten zijn bijgemaakt, vlekken verwijderd, messing beslag bijgegoten enz.

 

Restauratie trappenhuizen in Den Haag

De restauratie van de trappenhuizen (12 stuks) bestond uit het restaureren van verhuisschade, verwijderen van vlekken, bijmaken van ontbrekende ornamenten en het herstellen van de afwerking.

 

De jaren 20 Art Deco ornamentiek was verdwenen, deze is in totaal bij 10 verdiepingen terug gebracht. De linker foto is zoals wij het aantroffen, de rechter foto is na reconstructie.